PRESNI VEGANSKI TIRAMISU
Slider

Ob prehodu na vegansko prehrano je včasih težko opustiti katero izmed priljubljenih jedi, ki jih naravnost obožujete. Ravno zato smo za vse sladkosnede in ljubitelje tiramisuja pripravili recept za veganski tiramisu, ki je naravnost odličen.

Sestavine (za štiri porcije)

Za osnovo:

  • 60 g zmletih mandeljev
  • 5 jedilnih žlic mandeljevega masla
  • 2 jedilni žlici kokosovega olja
  • 3 jedilne žlice javorjevega sirupa
  • 2 čajni žlički instant kave

Za kavno-čokoladno kremo:

  • 100 g indijskih oreščkov (namočite jih čez noč)
  • 100 ml mandljevega mleka
  • 2 jedilni žlici kakava
  • 1 zvrhana čajna žlička instant kave
  • 1 jedilna žlica kokosovega olja

Za »mascarpone« z vanilijo in mandlji:

  • 150 g indijskih oreščkov (namočite jih čez noč)
  • 150 ml mandljevega mleka
  • 1 jedilna žlica kokosovega olja
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta ali vanilije v prahu

Navodila za pripravo

  1. Mandlje stresite v vodo in jih pustite, da se namakajo čez noč, nato jih odcedite.
  2. V skledi zmešajte vse sestavine za osnovo in jih razporedite v štiri skodelice ali kozarčke. Maso v skodelicah dobro potlačite. Skodelice postavite v zamrzovalnik za 1 uro.
  3. Sestavine za kavno-čokoladno kremo dodajte v blender in miksajte toliko časa, da dobite gladko teksturo.
  4. Skodelice vzamite iz zamrzovalnika in dodajte kremo. Skodelice postavite nazaj v zamrzovalnik za dodatnih 30 minut.
  5. Za »mascarpone« dodajte vse sestavine v blender in miksajte toliko časa, da dobite gladko kremo brez grudic.
  6. Po 30 minutah skodelice vzamite iz zamrzovalnika in jim dodajte »mascarpone«. Postavite jih nazaj v zamrzovalnik še za 30 minut.
  7. Potresite jih s kakavom v prahu, servirajte in uživajte v izjemnem okusu. 🙂