Veganski vaflji z banano in cimetom
Slider

Okusen, privlačen in zdrav veganski zajtrk je lažje pripraviti kot si mislite. Zgodovina vafljev se začne v srednjem veku. Nekoč so jih pekli s pomočjo železnih klešč, ki so imele zanimive reliefne vzorce. Na podeželju so bili zelo pogosta, vsakdanja sladica. Danes jih poznamo po celem svetu, z različnimi nadevi in različnimi sestavinami za testo. Tokrat vam zaupamo vegansko poslastico z banano in cimetom.

Sestavine (za prb. 4 velike vaflje):

✘ 120g moke po izbiri

✘ 30g tapiokine moke

✘ 2 žlički pecilnega praška

✘ 1/2 žličke cimeta

✘ 2 žlički zmletih chia semen

✘ 1 žlička soli

✘ 2 merici veganskih proteinov Vivolife (Banana – cimet)

✘ 250 ml rastlinskega mleka

✘ 1 pasirana banana

✘ 1 žlička vanilijevega ekstrakta

✘ 1 žlička limoninega soka

Preliv:

✘ nekaj koščkov narezane banane

✘ zmleti orehi

✘ konopljina semena

✘ javorjev sirup

Navodila:

  1. V skledi zmešajte vse mokre sestavine in pustite na strani, da malce stoji.
  2. V drugi posodi zmešajte vse suhe sestavine in premešajte, ko ste dobro premešali, dodajte še mokre sestavine. Pustite stati, dokler se vam ne ogreje vaš opekač za vaflje.
  3. Pekač dobro premažite, ali še bolje, posprejajte z oljem, da se ne sprime. Pecite do zlato rjave barve.
  4. Na koncu dodajte banano, orehe in semena ter vse preljite z javorjem sirupom.
  5. Dober tek!