Okusen, privlačen in zdrav veganski zajtrk je lažje pripraviti kot si mislite. Zgodovina vafljev se začne v srednjem veku. Nekoč so jih pekli s pomočjo železnih klešč, ki so imele zanimive reliefne vzorce. Na podeželju so bili zelo pogosta, vsakdanja sladica. Danes jih poznamo po celem svetu, z različnimi nadevi in različnimi sestavinami za testo. Tokrat vam zaupamo vegansko poslastico z banano in cimetom.
Sestavine (za prb. 4 velike vaflje):
✘ 120g moke po izbiri
✘ 30g tapiokine moke
✘ 2 žlički pecilnega praška
✘ 1/2 žličke cimeta
✘ 2 žlički zmletih chia semen
✘ 1 žlička soli
✘ 2 merici veganskih proteinov Vivolife (Banana – cimet)
✘ 250 ml rastlinskega mleka
✘ 1 pasirana banana
✘ 1 žlička vanilijevega ekstrakta
✘ 1 žlička limoninega soka
Preliv:
✘ nekaj koščkov narezane banane
✘ zmleti orehi
✘ konopljina semena
✘ javorjev sirup
Navodila:
- V skledi zmešajte vse mokre sestavine in pustite na strani, da malce stoji.
- V drugi posodi zmešajte vse suhe sestavine in premešajte, ko ste dobro premešali, dodajte še mokre sestavine. Pustite stati, dokler se vam ne ogreje vaš opekač za vaflje.
- Pekač dobro premažite, ali še bolje, posprejajte z oljem, da se ne sprime. Pecite do zlato rjave barve.
- Na koncu dodajte banano, orehe in semena ter vse preljite z javorjem sirupom.
- Dober tek!
